Hoe werkt een Air-up?

Je ziet ze steeds meer voorbij komen op reclames, maar Hoe werkt een Air-up? Een waterfles met smaak? Wat kan je er mee en wat doet het? We leggen het je allemaal uit in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is Air Up?

Air Up is een fles met smaak ‘pads’, deze geven smaak aan water, een waterfles met smaak dus. Echter doen ze dat doormiddel van geur mee te geven aan de lucht. Je drinkt dus wel puur water maar je hersenen denken dat je wel iets met smaak drinkt. In het kopje ‘Hoe werkt Air Up?‘ leggen we de werking van de fles uit.

Air up is een Duits bedrijf. Dit bedrijf opgericht door vijf mensen (Fabian Schlang, Tim Jäger, Lena Jüngst, Simon Nüesch en Jannis Koppitz). Deze makers hebben de fles op de markt gezet met als doel gezonde smaak aan water te geven.

Hoe werkt Air Up?

De Air up werkt niet met smaakstof. In tegenstelling tot siroop werkt deze fles alleen met geur. De ‘Pad’ die op de Air Up zit geeft geur af bij het drinken, dit zorgt voor het idee dat je water met smaak drinkt. Door de pad iets omhoog te trekken voeg je lucht (met geur) toe aan het water. Door de pad omlaag te drukken drink je puur water zonder smaak.

Als je water met smaak drinkt, wordt er lucht toegevoegd aan het water. Deze geur geeft jou het gevoel dat je iets aan het drinken bent met smaak. Doordat er wat lucht wordt toegevoegd aan het water drink je wat minder water (omdat er ook een deel lucht mee komt door het rietje. Bij extreme dorst kun je de eerste paar slokken de pad omlaag houden en vervolgens weer naar wens omhoog doen voor smaak.

Bekijk het plaatje hieronder over de werking van de Air Up uitgelegd in een afbeelding.

Bron: air-up

Mocht je Air Up niet meer werken bekijk dan onze ‘Mijn Air Up werkt niet meer‘ pagina voor een handleiding en oplossing van het probleem.

Kosten Air Up

De fles zelf is niet goedkoop! De fles (met twee pods) is te koop vanaf € 34,95 op de website van Air Up. Je krijgt hier wel direct twee pods bij. Het is misschien wat duur voor een waterfles, maar het is wel een hele stevige fles. Je kunt beter voor kwaliteit gaan (en een stevige fles met een goed rietje kopen) dan een fles die na een paar keer gebruik al uit elkaar valt.

Prijzen overzicht

Hieronder zetten we alle prijzen op een rij:

  • Starterspack (drinkfles + 2 smaak pods) Start vanaf € 34,95
  • Pods (Testverpakking 5 stuks) – € 9,95
  • Pods (3 stuks) – € 5,95 tot € 8,95

Verzending is gratis vanaf € 29,00 euro, anders betaal je € 2,92 verzendkosten.

Welke smaken heeft Air Up?

In de lijst hieronder zie je alle smaken die er momenteel zijn, er komen geregeld nieuwe smaken bij zoals Ijskoffie!

Aarbei-Citroengras
Ananas
Appel
Basilicum-citroen
Bosbes
Bosvruchten
Cassis
Citroen
Framboos-citroen
IJskoffie
Kersen
Kola (Smaak van Cola)
Komkommer
Limoen
Lychee-rose
Mandarijn
Mango-Passievrucht
Oranje limonade
Peer
Perzik
Pink grapefruit
Sinaasappel-passievrucht
Sinaasappel-vanille
Vlierbloesem
Watermeloen

Bekijk alle smaken ook op de website van Air Up, hier kun je ze ook direct bestellen.

Werkt air up echt?

Ja! Het geeft je een heerlijke smaak aan je water, terwijl er geen smaakstoffen in zitten. Je moet wel kunnen ‘ruiken’ om de smaak te kunnen ervaren. De fles is handig in gebruik en er zijn veel verschillende smaken te koop.

Tips gebruik Air Up

Natuurlijk hebben we ook nog wat tips voor je op een rij gezet.

Bruiswater

We hebben tijdens het testen van de Air Up ook bruiswater in de fles gedaan. Al vinden we allemaal water met prik niet lekker, besloten we toch dit eens te proberen met de fles. En je zult het niet verwachten, maar bruiswater met smaak is super lekker! Je krijgt nog meer smaak als je bruiswater gebruikt. Echt een tip om eens te proberen dus!

Proefpakket bij aanschaf fles

Mocht je een fles aanschaffen, kun je ook direct een proefpakket aanschaffen, deze is momenteel € 9,95. Hier zitten 5 smaken in, zo kun je er mooi achter komen welke smaken jij het lekkerst vindt. De smaken die hierin zitten zijn de meest gekochte smaken. (Watermeloen, Perzik, Sinaasappel-vanille, Framboos-citroen en Bosvruchten)

Review Air Up

Als we online kijken komt de fles er zeker goed vanaf met reviews, als we online kijken naar reviews zien we dat deze altijd bijna de 5 sterren pakt. De reviews die lager uitvallen zijn over het algemeen dat de fles (en pods) wat aan de dure kant zijn. Ook vinden sommige het vervelend dat er lucht mee gaat als je de pad omhoog hebt zitten.

Als we het gemiddelde van alle reviews bij elkaar zouden optellen komen we uit op 4,8 van de 5 sterren! Een goede score dus!

Voordelen

  • Smaak zonder calorieën;
  • Kostenbesparing als je anders veel frisdrank drinkt;
  • Veel verschillende smaken

Nadelen

  • Als je geen geur hebt proef je niets;
  • Fles is nog wat aan de dure kant;
  • Afwisselen smaak pas na opraken huidige smaak

Veel gestelde vragen

Hoe werkt een Air Up?

De Air Up voegt geur toe aan je water, hierdoor denken je hersenen dat je ‘smaak proeft’. De mens proeft namelijk via smaak op de tong en geur in de mond. Je hebt dus wel een smaak beleving maar krijgt geen smaakstoffen binnen. Meer informatie lees je onder het kopje Werking Air-up.

Kan je de Air-Up gebruiken als je niets ruikt?

De Air-Up werkt met geur, als je niets ruikt proef je ook niets. Het lichaam werkt met smaak via de tong en via geur. Aan het water wordt geen smaakstof toegevoegd waardoor je niets zult proeven.