Hoe air up fles schoonmaken

Hoe je een air up fles schoonmaken leggen we je uit in dit artikel! Er zijn verschillende hulpmiddelen vanuit air-up die je hiervoor kunt gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om de air-up eenvoudig schoon te maken zonder deze onderdelen.

We leggen je in dit artikel alle verschillende onderdelen uit en hoe je deze het best kunt schoonmaken. Een air-up is niet vaatwasserbestendig dus kan niet in de vaatwasser. Air-up raad aan om de fles met de hand met lauw warm water schoon te maken. Veel gebruikers stoppen hem wel in de vaatwasser maar dat is dan op eigen risico.

Dop air-up schoonmaken

De dop van de air-up schoonmaken gaat heel eenvoudig. Omdat de dop een grote opening heeft is het mogelijk om deze met afwasmiddel en een spons of borstel te reinigen. Dit kun je doen met lauw warm water. De dop is volgens air-up helaas niet vaatwasserbestendig. Veel gebruikers wassen hem er wel in mee maar dat is dan op eigen risico. Het middenstuk van de dop maakt contact met het mondstuk. Het is dus ook raadzaam deze geregeld schoon te maken.

Mondstuk air-up schoonmaken

Het mondstuk krijgt op verschillende plekken vuil, zowel aan de buitenkant van het mondstuk maar ook binnen in het mondstuk. Het kan zijn dat er na een tijdje ‘zwarte plak’ aan de binnenkant van het mondstuk zit. Dit is schoon te maken met verschillende hulpmiddelen. Air-up heeft een eigen ‘raggertje’ die je door het mondstuk kunt halen maar je kunt hiervoor ook huis-tuin-en-keuken spullen voor gebruiken.

Misschien heb je nog wel een ragger liggen van een babyfles, je kunt ook een wattenstaafje gebruiken of een ander klein plastic voorwerp als de onderkant van een dop van een balpen. Je haalt deze langs de rand en maakt hiermee het mondstuk schoon.

Fles air-up schoonmaken

De fles is ook zeer eenvoudig schoon te maken. Deze heeft een grote opening waar de meeste afwasborstels in passen. In tegenstelling tot flessen waar je frisdrank of siroop in doet gaat er in deze fles alleen water. Hierdoor kun je langer met een fles doen voor je deze dient schoon te maken.

Een goede tip is om altijd even in de fles te ruiken, ruikt deze een beetje muf of heeft er lang water buiten de koelkast in gezeten? Maak dan de fles even goed schoon! Water kun je ongeveer 48 uur buiten de koelkast bewaren voor het niet goed meer is. Het is wel aan te raden dit al eerder schoon te maken. Dat is ook het meest lekker!

Schoonmaken doe je met warm water en afwasmiddel. Het is niet mogelijk om de fles in de vaatwasser te doen! Spoel de fles na het afwassen altijd even goed na! Gebruik van de vaatwasser is op eigen risico en het kan zijn dat de fles er niet tegen kan.

Rietje air-up schoonmaken

Voor het rietje zijn er ook speciale schoonmaak manieren. Zelf gebruiken wij voor de air-up altijd een wattenstaafje om de bovenkant en onderkant schoon te maken. Om het rietje goed door te spoelen houd hem tegen de kraan aan en sluit met je hand de overige ruimte tussen de kraan en het rietje af. Nu kun je met kracht het rietje schoonspoelen.

Je kunt het rietje ook niet meewassen in de vaatwasser. Leg hem in lauw warm water in een bakje met sop. Mocht je een ragger in huis hebben (Bijvoorbeeld van de babyfles) kun je hiermee het rietje ook reinigen. Boven op de bolling van het rietje zit ook een klein gaatje. Dit gaatje is voor het toevoeren van de lucht. Deze kun je met een naald ook schoonmaken.

Schoonmaak materiaal van air-up

air-up heeft ook een ragger die je kunt kopen om zowel het mondstuk als het rietje schoon te maken. Deze is te bestellen bij air-up en kun je eventueel mee bestellen als je nieuwe smaken gaat bestellen (Of direct bij je fles als je deze nog moet aanschaffen). Bekijk de Schoonmaak borstel pagina van air-up om de borstel toe te voegen aan je winkelwagen.